В епідемічний сезон 2012-2013 років вже перехворіли грипом 11% населення України (5,1 млн осіб). Про це заявила завідувачка Центром грипу та ГРВІ держустанови «Центр контролю та моніторингу захворювань» Міністерства охорони здоров'я України Тетяна Діхановська, повідомляє прес-служба МОЗ.

«З них - 42% становлять діти. При цьому з госпіталізованих з діагнозом «грип» - 76% становлять діти до 17 років», - зазначила медик.

За її словами, рівень вакцинації населення в поточний епідемічний період оцінюється всього в 0,73%. «Імунізація населення України від грипу проводилася переважно за рахунок підприємств - (40% у загальному обсязі), і місцевих бюджетів (37%). Частка населення, вакцинованого за свій рахунок, склала всього 16%», - повідомила Діхановська.

У свою чергу завідувачка відділом респіраторних та вірусних інфекцій Інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім. Громашевського НАМН України Алла Мироненко зазначила, що, на жаль, в Україні немає власної вакцини. «Імунізація в Україні проводиться з використанням зарубіжних вакцин російського і західного виробництва. Зараз Україна займає 51 місце з 71 країни за рівнем вакцинації, який оцінюється в 0,5-3% на рік», - уточнила вона.

За словами Мироненко, незважаючи на те, що грип та ГРВІ традиційно асоціюються з осінньо-зимовим періодом, фахівці знають, що і в інші сезони рівень ризику досить високий, ось чому здоровий спосіб життя, і низка профілактичних заходів, спрямованих на зміцнення імунітету, такі важливі весь рік.

Як раніше повідомляв ForUm, міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова заявила, що епідемії грипу та ГРВІ в Україні немає.

У Києві спостерігається зниження захворювання на грип та ГРВІ на 13%, зокрема, на 8% серед дорослих і на 18% серед дітей.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

318