Небезпеки підтоплення зони відчуження навколо Чорнобильської АЕС та винесення в річи важких радіонуклідів немає. Про це, як повідомляє кореспондент ForUm`у, міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков заявив на прес-конференції.

За словами чиновника, профільні держоргани регулярно моніторять паводкову обстановку на Київському водосховищі, річках Дніпро і Прип'ять. Зокрема, спостереження йде шляхом обльоту водного басейну.

«Загалом по країні поки що 80 з гаком населених пунктів підтоплені, - визнав міністр. - Але у зв'язку з цим Мінекології та Держслужба з надзвичайних ситуацій вживають всіх необхідних заходів, включаючи залучення армії».

Що стосується прориву дамби в Чернігівській обл., додав він, то тут провина недбайливих орендарів ставків, які грубо порушили технології. «Даною аварією вже займається екологічна інспекція, за необхідності залучимо і МВС», - сказав глава Мінекології.

Нагадаємо, в Україні станом на ранок 8 квітня залишені підтопленими території, господарські та житлові будинки у 89 населених пунктах населених областей та в м. Києві.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

235