За попередніми даними, причиною масового отруєння дітей в Острозькому районі стало підтоплення артезіанської свердловини талими водами, повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області.

Встановлено, що 3 і 4 квітня 2013 року в інфекційне відділення Острозької центральної районної лікарні потрапило 15 дітей, які проживають у с.Могиляни, з ознаками отруєння.

Станом на ранок 5 квітня у лікарні залишалися 13 дітей з діагнозом ентероколіт.

«Наймолодшому пацієнту - 5 місяців, а найстаршому - 14 років. Стан здоров'я всіх задовільний», - уточнили у прокуратурі.

З'ясовано, що сім'ї, де отруїлися діти, користуються водою із центрального водогону села, тому на його різних ділянках співробітниками Острозької міжрайонної СЕС та Головного управління Державної санепідслужби в області були взяті проби для проведення хімічного і бактеріологічного дослідження.

«Попередньо також встановлено, що мало місце підтоплення артезіанської свердловини талими водами, які могли потрапити у водопровід. В даний час проведена хлорація води», - йдеться у повідомленні.

За даним фактом розпочате досудове розслідування за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст.275 КК України (порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

274