Штаб з надзвичайних ситуацій і всі міські служби Києва продовжують працювати в режимі надзвичайної ситуації. Про це глава Київміськдержадміністрації розповів в інтерв'ю газеті «Сегодня».

За словами керівника Києва, на першому етапі місто побоювався масштабних підтоплень у різних районах столиці через різке танення снігу. «Але сьогодні вже можу з повною відповідальністю заявити, що завдяки чіткій взаємодії міських служб та допомоги киян нам вдається уникати серйозних проблем», - зазначив Попов.

За його словами, місту вдалося мінімізувати ризики підтоплень. «З 50 млн тонн снігу, який випав на Київ у березні, станом на понеділок вивезено близько 120 тис. тонн снігу. Значна частина опадів піде в землю. Для того щоб під час танення снігу не було затоплень, у місті проводиться цілий комплекс заходів. Вже обстежені і розчищені колектори, контролюється вся система відведення води з вулиць та прибудинкових територій. Ми звернулися до киян з проханням повідомляти про «забиті» зливостоки, про підтоплення», - розповів Попов, додавши, що міський Контактний центр щодня отримує десятки і сотні таких повідомлень.

Голова КМДА також зазначив, що у рамках робіт із запобігання повені служби міста посилили контроль за якістю водопровідної води, найпильнішу увагу приділено інженерним мережам та гідротехнічним спорудам. «Зокрема, проблемний об'єкт - Бортницька станція аерації. Фахівці її обстежили, підготували рятувальні сили і засоби, щоб при найменшій загрозі запобігти потраплянню нечистот у Дніпро та прилеглі території. Також в цьому році водолази ДержНС і КП «Плесо» провели обстеження технічного стану дюкерів», - розповів глава КМДА.

Попов підкреслив, що міська влада зробила все, щоб мінімізувати можливі проблеми. «Але попереду другий етап паводку, коли в Дніпро прийде тала вода із Росії та Білорусі. Підтоплення окремих територій у Києві будуть, їх не уникнути. Але житлові квартали повінь не зачепить», - сказав Олександр Попов. «Штаб з надзвичайних ситуацій і всі міські служби продовжують працювати у режимі надзвичайної ситуації. Значить, у Києві і у киян все буде нормально», - додав керівник столиці.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

199