Голова Верховної Ради Володимир Рибак не обговорював з Президентом України Віктором Януковичем сьогоднішнє засідання парламентської більшості, яке проходило в будівлі комітетів ВР на вулиці Банковій. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив журналістам на брифінгу.
 
«Не обговорював сьогодні я це питання з Президентом України Віктором Януковичем», - сказав він.
 
За словами Рибака, спочатку планувалося провести збори депутатів, але після того, як виникла пропозиція трансформувати їх в пленарне засідання, формат роботи змінився.
 
Глава парламенту зазначив, що він разом з юристами вивчив Регламент на предмет того, чи дозволяє він провести засідання не в сесійній залі. «Депутати наполягли на тому, що більшість і за законом я маю право оголосити сесію Верховної Ради. Я ще раз з юристами подивився Регламент Верховної Ради, і він дійсно це дозволяє», - заявив він і додав, що рішення Конституційного суду щодо проведення засідань поза стінами парламенту стосувалося не Регламенту, а іншого внутрішнього документа парламенту.
 
Рибак також не виключив судових позовів проти нього з приводу проведення сьогоднішнього засідання більшості. «Подавали на мене до суду як тільки ми почали працювати, подадуть і зараз, але Регламент потрібно всім виконувати, і не може бути такого, що вже шостий місяць парламент не працює», - підкреслив він.
 
«Скільки ми повинні умовляти один одного, нас що обрали, щоб ми блокували», - обурився глава парламенту і додав, що якщо ВР не зможе працювати, їй потрібно або розпуститися, або Президент має прийняти рішення про дострокові вибори, або ж це питання має бути винесено на референдум. «Парламент має працювати, і я щиро думаю, що працюватиме», - підсумував Рибак.
 
Як раніше повідомляв ForUm, сьогодні народні депутати від фракцій Партії регіонів і Комуністичної партії України проголосували за проведення пленарного засідання поза будівлею парламенту.
 
Сьогоднішнє засідання парламентської більшості, яке проходило в будівлі комітетів Верховної Ради на вулиці Банковій, завершилося.
 
Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

225