Глава Чечні Рамзан Кадиров списав пожежу у комплексі «Грозний-Сіті» на волю Аллаха. «Пожежа трапилася з волі Всевишнього, а проти його волі ми безсилі», - написав він у своєму Instagram. За його словами, згорілу будівлю відновлять, і вона «буде набагато красивішою і краще попередньої». Кадиров пообіцяв до обіду сьогоднішнього дня визначитися з новим зовнішнім виглядом згорілого хмарочоса, повідомляє «Lenta».

«Найголовніше, Хвала Аллаху, обійшлося без людських жертв. Щоб у жодного жителя Чеченської Республіки не постраждав навіть мізинець, я пожертвую будь-якою будівлею і зроблю все можливе і неможливе заради цього!» - зазначив Кадиров.

Пожежа у комплексі «Грозний-Сіті» сталася ввечері 3 квітня. Вежа «Олімп» горіла кілька годин; вогонь загасили тільки до 01:30 4 квітня. Внаслідок пожежі ніхто не потерпів, оскільки будинок ще не заселений.

 
 
Фото: РІА «Новости»

За попередніми даними, причиною загоряння стало коротке замикання у системі кондиціонування повітря. У зв'язку з цим порушено кримінальну справу за статтею 219 КК РФ («Порушення правил пожежної безпеки»). Підозрюваних поки немає.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

243