Ситуація з підтопленням у Києві в цілому стабільна. Про це під час відвідування Бортницької станції аерації заявив голова КМДА Олександр Попов, повідомляє прес-служба міської адміністрації.

«Пік навантаження на зливостоки та каналізаційні споруди ми витримали. Бортницька станція аерації працює в штатному режимі, ситуація з підтопленням у місті в цілому стабільна», - сказав він.

Однак, за словами Попова, оперативний штаб з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій продовжує працювати. «Кияни телефонують до штабу і попереджають про місця можливого підтоплення, а це допомагає уникнути негативних наслідків сніготанення. Важливо, що комунальні служби міста вчасно і результативно реагують на такі повідомлення жителів», - зазначив Попов.

Проблемним місцем, за інформацією голови КМДА, залишається приватний сектор мікрорайону Жуляни, де зараз фахівці закінчують роботи з ліквідації підтоплення садибної ділянки.

Крім того, вже сьогодні водолази почали оглядати підводні комунікації міста, додав Попов.

У свою чергу голова правління ПАТ «АК« Київводоканал »Валерій Ченчевой заявив, що 1 квітня Бортницька станція аерації прийняла рекордну кількість зливових стоків - 1 млн 80 тис. кубометрів. При звичайному режимі роботи станція приймає протягом доби 800 тис. кубометрів стоків.

Нагадаємо, раніше заступник голови Державного агентства водних ресурсів України Олексій Чунарьов заявив, що раптової повені в Києві не буде, ситуація контролюється і дніпровські водосховища готові прийняти прогнозовану кількість додаткової води.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

402