На сьогоднішній день причин для паніки через можливу повінь немає. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив заступник директора департаменту управління рятувальними силами ДСНС Микола Чечоткін.

«Причин для паніки немає. Різкого підвищення температури в тих регіонах, де очікується повінь, не прогнозується. Вночі там температура складе від 0° до +3°, що дозволяє робити прогнози про те, що великих негативних наслідків не буде», - сказав він.

За його словами, не виключається підтоплення наземних територій, а також окремих житлових будинків, які розташовані в заплавах.

Чечоткін зазначив, що особлива увага приділяється забезпеченню безперешкодного пропуску паводку та захисту гідроспоруд. У цьому випадку застосовуються піротехнічні розрахунки для того, щоб не допустити складнощів під час проходу криги.

У свою чергу начальник 1-го Спеціального регіонального центру швидкого реагування оперативно-рятувальної служби цивільного захисту Микола Кравчук заявив, що якщо не застосовувати такі заходи, то можливий розлив річки. «Якщо попереду за течією річки є гідроспоруди, мости, то незастосування таких заходів може стати загрозою для їх руйнування», - підсумував Кравчук.

Нагадаємо, раніше голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських заявив, що внаслідок танення снігу підтоплення територій можливі в 11 областях України та в місті Києві.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

219