У Криму через зниження температури 23-25 ​​березня недобір фруктів на сільськогосподарських підприємствах складе 300 тонн, або 0,3% від прогнозу, повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства Криму.
 
«Найбільшої втрати мороз завдав садівникам Сакського, Бахчисарайського та Сімферопольського районів. Є пошкодження бруньок абрикоса і ранньої черешні від 45 до 95% на площі 38 га. При цьому в Сакському районі на 26 га загибель бруньок у абрикоса склала понад 90 - 95%», - говориться в повідомленні.
 

Відмічені також незначні пошкодження сливи і персика (до 12%), які за сприятливої погоди в подальшому не зроблять впливу на формування урожаю.
Очікуваний недобір фруктів у сільгосппідприємствах складе понад 300 тонн. або 0,3% від прогнозу валового збору плодово-ягідної продукції на 2013 рік.

У садах і виноградниках тривають роботи з обрізки, вживаються заходи щодо захисту потенційного врожаю фруктів і винограду, зазначили в Міністерстві.

Як повідомляв ForUm, з 23 по 24 березня на території АР Крим спостерігалися сильні опади, місцями з налипанням мокрого снігу та ожеледдю, а також посилення вітру до 15-20 метрів, місцями з поривами до 28 метрів за секунду. Дерева, які розпустилися і зацвіли, засипало снігом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

198