Фракція Партії регіонів не має наміру голосувати за призначення виборів мера Києва і Київської міської ради на 2 червня.

Про це журналістам повідомив депутат Ради від фракції ПР Володимир Олійник.

«Немає юридичних підстав (для голосування за). Якщо комусь там дуже приспічило, вони мають право піднімати це питання, ставити його на голосування. Якщо у них є голоси - немає питань. Ми ... якщо комусь потрібно шоу, цирк, ми у цьому не беремо участі... Так, це рішення фракції (про відмову голосувати за призначення виборів)», - сказав він.

Олійник підкреслив, що ПР виступає за проведення виборів, але призначення їх відповідно до закону для того, щоб надалі не було претензій ні до влади, ні до учасників виборчого процесу.

На думку Олійника, серед опозиції також немає спільної злагоди та порозуміння з приводу виборів у Києві, адже в іншому разі вони не підтримали б ухвалення постанови про призначення виборів тільки у першому читанні, повідомляють «Українські новини».

«Очевидно, що опозиція розуміє, що є проблеми. У них немає згоди з питання, починати виборчий процес чи ні, хто кандидат. Вони розуміють, що, умовно кажучи, підіграли нам, коли погодилися прийняти у першому читанні цю постанову», - додав депутат.

Депутат зазначив, що, з його точки зору, спочатку необхідно прийняти зміни до виборчого законодавства щодо місцевих виборів і наділити мера Києва реальними повноваженнями, а вже потім розглядати питання з призначенням виборів.

Нагадаємо, 21 березня Рада прийняла у першому читанні проект постанови про призначення чергових виборів мера Києва й Київради на 2 червня.

19 березня в Конституційний суд України (КС) надійшло подання 48 народних депутатів щодо тлумачення низки положень Конституції і закону про місцеві вибори, які стосуються місцевих виборів у Києві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1127