Голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Рижук заявляє, що паводок потрібен області для очищення джерел рік. Про це губернатор заявив під час брифінгу у Коростишеві.

«Житомирська область - регіон, у якому паводок формується: у нас на Поліссі беруть початок 8 річок. Ми не боїмося паводку, більше того, він нам потрібен. Річки у Житомирській області тихохідні, і щоб прочистити джерела, потрібна велика вода. І коли розіллються русла - це для нас на врожай», - сказав він, повідомляє «Українські новини».

Як повідомляв ForUm, Житомирська область серйозно готуватися до паводків: підготовлені 180 спеціальних насосних станцій, створена 2-стороння меліоративна система, працюють 170 постів, які щодня контролюють стан води.

Для виконання протипаводкових робіт на об'єктах облводресурсів створена 41 аварійна бригада, яка укомплектована 66 одиницями спеціальної техніки, при необхідності буде задіяно 280 осіб.

Налагоджений постійний зв'язок та узгоджено порядок взаємодії з водогосподарськими організаціями Хмельницької, Вінницької та Київської областей, а також з прикордонними районами Білорусі (Єльський, Наровлянський, Лельчицький).

Згідно з інформацією Держслужби з надзвичайних ситуацій, у Житомирській області, в басейнах річок Уборть, Уж і Тетерів та їхніх притоках зростання рівня води може досягти 0,8-1,5 м.

Прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що Житомирська, Закарпатська, Одеська, Тернопільська, Хмельницька області не готові до пропуску паводку.

За прогнозами Гідрометцентру, найвищі рівні весняної повені слід очікувати на Поліссі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

416