Чернігівська обласна рада ухвалила рішення про зняття з обліку семи населених пунктів як таких, де ніхто не проживає.

Відповідне рішення ухвалене сьогодні під час чергової сесії обласної ради.

Зокрема, депутати обласної ради зняли з обліку села Борзенцов і Сміливе Вільненської сільської ради Коропського району, Степ Іваницької сільської ради Ічнянського району, Скибовщина Харитонівської сільської ради Срібнянського району, Бекарщина Ганнівської сільської ради Носівського району, Марочкіне Ільмівської сільської ради і селище Лозове Моложавської сільської ради Городнянського району.

Звернення про зняття з обліку сіл подано райдержадміністраціями. У пояснювальних записках до рішень підкреслюється, що через віддаленість від відповідних сільських рад, неналагодженість належного транспортного сполучення з районним центром, відсутність культурно-освітніх, медичних, торговельних закладів села прийшли в занепад, повідомляє «УНІАН».

Жителі почали переселятися в інші населені пункти. Навіть у 90-х роках ХХ століття в окремих селах налічувалося по 1 жителю, а тепер там взагалі ніхто не проживає, тому постало питання про зняття цих населених пунктів з обліку.

Голова Чернігівської ОДА Володимир Хоменко, спілкуючись з журналістами, зазначив, що зняття сіл з обліку є наслідком складних демографічних процесів у регіоні. Хоча останнім часом, за його словами, ситуація поліпшується - смертність скорочується, а народжуваність збільшується. «Є оптимістичні тенденції», - сказав він.

Тим часом, за даними головного управління статистики в Чернігівській області, за станом на 1 лютого 2013 року в регіоні проживали 1 млн 76,8 тис. осіб, що на 1% менше, ніж на цей період 2012 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2417