97% доріг Закарпаття покриті ямами, заявив виконувач обов'язків начальника відділу з організації дорожнього руху Управління ДАІ Закарпатської області Олександр Ковальчук.

За його словами, загальна протяжність доріг у Закарпатській області становить 3347 кілометрів, із яких 661 км потребує капітального ремонту, повідомили у прес-службі Департаменту ДАІ МВС України.

«Асфальтове покриття не витримує різкого перепаду температур у зимовий період і знищується, утворюються ями. Через ускладнення руху транспортних засобів нерідко стаються аварії. За останній час працівники ДАІ зафіксували в області чотири випадки, коли через незадовільний стан доріг сталися ДТП», - розповіли у відомстві.

Державтоінспекція області заявляє, що вже неодноразово зверталася до керівників дорожньо-комунальних організацій, органів місцевого самоврядування щодо прискорення та поліпшення роботи з ліквідації ям на дорогах.

«У такій ситуації нарікання учасників дорожнього руху, що дороги у вкрай незадовільному стані, цілком справедливі», - розповіли у ДАІ.

У Державтоінспекції розповіли, що за незадовільне утримання вулично-дорожньої мережі та порушення чинного законодавства у сфері безпеки дорожнього руху на посадову особу складається адміністративний протокол, яким передбачений штраф у розмірі до 1200 гривень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2348