Перші британські військовослужбовці з числа інструкторів, покликаних навчати своїх колег зі збройних сил Малі, 27 березня прибули до столиці цієї країни м. Бамако.

Вони стануть частиною об'єднаного контингенту з різних країн Євросоюзу, який тренуватиме малійських офіцерів у найближчі півтора року.

За планом британці не братимуть безпосередню участь у бойових діях проти повстанців-туарегів, проте допоможуть Малі розвідданими і логістикою.

У першому літаку, що приземлився в Бамако, в Малі прибув 21 інструктор. Пізніше до них приєднаються ще кілька десятків людей.

В останні місяці в Малі розгорнуть французький контингент, який за допомогою бойової авіації веде бої проти повстанців на півночі країни.

Незважаючи на численні заяви про успіхи інтервентів, опір їм тільки набирає обертів. Так, лише чотири дні тому повстанці в черговий раз атакували місто Гао, розташоване на північному заході країни, пише «Lenta.ru».

До цього французьке і малійське командування вже тричі оголошувало про «звільнення» цього міста, але місцеві жителі продовжують чинити їм опір і не збираються відмовлятися від незалежності, оголошеної у 2012 році.

Мешканці пустинь півночі Малі кілька десятиліть домагаються незалежності від уряду Малі.
 
Ця боротьба багато в чому носить расовий характер: відносно світлошкірі туареги й араби категорично не визнають над собою владу негритянської більшості. І ті, й інші є мусульманами, які сповідують іслам суннітського толку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

189