Посол України в Росії Володимир Єльченко заявляє, що українська сторона після пролонгації термінів перебування Чорноморського флоту РФ в Криму з розумінням ставиться до бажання російської сторони переозброїти свій флот.

«У той же час базові угоди з питань ЧФ РФ від 1997 року чітко закріпили список кораблів і озброєнь російського флоту, які можуть перебувати на нашій території», - сказав дипломат.

За його словами, з урахуванням позитивної динаміки українсько-російського міждержавного діалогу українська сторона готова до обговорення питань, пов'язаних з функціонуванням ЧФ РФ на території України, передає «Інтерфакс-Україна».

«Питання модернізації й оновлення складу російського флоту може бути вирішене виключно шляхом підписання відповідної двосторонньої угоди. Такий міжнародно-правовий акт повинен закріпити положення про здійснення ротації з дотриманням принципу «тип на тип, клас на клас», а також не призвести до посилення військового потенціалу ЧФ РФ на нашій території», - підкреслив Єльченко.

Як раніше повідомляв ForUm, виконуючий обов'язки директора Департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс заявив, що переговори про переозброєння та модернізацію Чорноморського флоту Російської Федерації знаходяться на початковій стадії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

224