Підтримуючи металургію і машинобудування в Програмі активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки, уряд стимулює галузі, а не допомагає олігархам. Про це, відповідаючи на запитання кореспондента ForUm'у, на брифінгу заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов.

«Яка різниця, хто володіє гірничо-металургійним комплексом, ми ж їм гроші не роздаємо. У галузі зайнято близько 300 тис. чоловік, і це без обліку сімей, і ми просто зобов'язані там, де така велика кількість населення, підтримувати. І ми не роздаємо гроші безоплатно, про це в програмі не йдеться, але ми повинні підтримати ті галузі, які нас годують, від яких ми отримуємо величезну кількість валютної виручки», - заявив міністр.

За його словами, Програма підтримує і малий, і середній бізнес, і охоплює всі галузі економіки. «Говорити, що гірничо-металургійна галузь пріоритетніша, а фармацевтична і деревообробна - не пріоритетна, це неправильно. Про пріоритети можна говорити тільки в розрізі держпідтримки й окупності. Так от, найшвидша окупність - у сільського господарства та енергетики», - підсумував Прасолов.

Як раніше повідомляв ForUm, Кабінет Міністрів України оприлюднив Програму активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

205