Незважаючи на рясні, рекордні у цьому сторіччі снігопади, Укрзалізниця виконала всі заплановані рейси пасажирських потягів. Залізниця виявилася не по зубах балканському циклону, який паралізував у минулі вихідні наземний транспорт у столиці.

«Рух поїздів ускладнювали заметіль, сильний вітер і дощ, але залізничне сполучення не переривалося. Жоден рейс не був скасований», - повідомив начальник пасажирської служби Південно-Західної залізниці Олександр Болдов.

За словами Олександра Болдова, залізничний транспорт найменше схильний до впливу несприятливих погодних умов. Тим не менше, на вокзалах, станціях та коліях на боротьбу зі стихією вийшли більше 30 тис. залізничників та 92 снігоприбиральних комплекси. Починаючи з п'ятниці, 22 березня, вони розчистили від снігу 610 станційних колій і майже 19 тис. стрілочних переводів. Це дозволило не допустити скупчення поїздів на станціях і забезпечити безпеку їхнього руху, особливо на одноколійних ділянках колії.

«Кожен із залізничників відчував особисту відповідальність у непростій ситуації. Машиністи навіть по закінченні своєї зміни допомагали подавати локомотиви, працівники станцій прискорювали екіпіровку поїздів, на кожному стрілочному переводі чергували по два працівника служб колії, енергетики цілодобово очищали контактну мережу від обмерзання», - говорить Олександр Болдов.

У перші ж години розгулу стихії головний столичний залізничний вокзал перейшов на посилений режим роботи, приймаючи і відправляючи майже 170 потягів на добу, більше третини - у вечірній час.

«Якби у п'ятницю, коли почався снігопад, робота станції Київ-Пассажирський зупинилася, в країні почався б справжній транспортний колапс. Але ніколи ще залізничні вокзали не закривалися через негоду. Залізниця знову показала себе найбільш надійним і соціально орієнтованим видом транспорту. У негоду він залишається чи не єдиним засобом пересування між населеними пунктами», - зазначив начальник пасажирської служби Південно-Західної залізниці.

Деякі поїзди все ж вибилися із загального графіка і спізнювалися. Для пасажирів на вокзалі відкрили 10 додаткових квиткових кас, надали безкоштовні послуги залів очікування, кімнат матері і дитини, туалетів. Дітей, пенсіонерів та інвалідів забезпечили безкоштовними гарячим чаєм та питною водою.

Нагадаємо, послугами українських залізниць користуються близько 60 млн. пасажирів на рік. Враховуючи соціальну важливість залізничного транспорту, Президент Віктор Янукович у рамках Національного плану дій на 2013 р. доручив до грудня придбати 248 пасажирських вагонів українського виробництва за рахунок коштів державного бюджету.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

208