У Мінську засудили трьох активістів Всеукраїнської молодіжної організації «Національний альянс», які брали участь у вчорашній демонстрації на честь 95-ї річниці проголошення незалежності Білоруської Народної Республіки. Про це повідомляє радіо «Свобода».

Проти активістів «Національного альянсу» Юлії Грищук, Назара Зеліновського і Юлії Сливінської мінська міліція завела адміністративну справу за «непокору працівникам міліції». Їх затримали відразу після демонстрації, яка носила мирний характер. На демонстрації активісти «Національного альянсу» виділялися тим, що несли на своїх плечах українські синьо-жовті прапори.

Суд Радянського району міста Мінська визнав всіх українців винними, неповнолітній Назар Зеліновський попереджений, Юлія Грищук та Юлія Сливінська отримали покарання у вигляді добового арешту, яке вони вже відбули.

У вівторок МВС Білорусі має розглянути справу про депортацію всіх трьох громадян України, їм можуть заборонити відвідувати сусідню країну строком до 5 років, повідомила Юлія Грищук після того, як її звільнили з-під варти.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

437