У столичному Департаменті транспортної інфраструктури КМДА запевняють, що 40% тролейбусів сьогодні вранці вийшли на маршрути. Про це директор департаменту Євген Водовозов заявив на засіданні оперативного штабу при КМДА з ліквідації наслідків негоди у столиці.

«Ми випустили вже близько 40% тролейбусів. Триває робота по основних магістралях: проспектами Лесі Українки, Перемоги, вулицях Жилянській, Червоноармійській. Десь стоять і заважають великі машини кинуті, які неможливо евакуювати, як легкові. Як тільки вони будуть забиратися, водії готові, і ми машини будемо випускати на маршрути», - доповів Водовозов.

За його даними, в місті на ранок було близько 12 місць, які потрібно доочистити від снігу, щоб змогли курсувати тролейбуси.

Заступник голови КМДА Руслан Крамаренко, який за дорученням оперативного штабу займається питанням випуску тролейбусів на маршрути, зокрема №5, по проспекту Перемоги, повідомив, що з цієї автомагістралі вчора було прибрано близько 70 легкових автомобілів і залишених у заторах тролейбусів, повідомляє «УНІАН» .

«За станом на ранок весь проспект вільний, машини можуть рухатися в бік виїзду і в'їзду, але залишилася неприбраною територія для проходу тролейбуса від станції метро «Нивки» до «Берестейської» і від станції метро «Шулявська» до РАГСу, що біля Повітрофлотського моста. Там можна працювати технікою. Зараз вже поїхали туди 2 екскаватори. Будемо організовувати роботу», - зазначив Крамаренко.

Голова КМДА Олександр Попов доручив Крамаренку і надалі контролювати питання, і до завтрашнього ранку забезпечити проїзд тролейбусів на одній з головних автомагістралей столиці.

Разом з тим, як поінформував Водовозов, у місті практично немає проблем з курсуванням автобусів.

«Є окремі місця, де ми натикаємося на затори, але дуже оперативно відпрацьовуємо ситуацію з ДЕУ. Якщо ми не можемо проїхати, ми десь скорочуємо або продовжуємо маршрут, великі машини замінюємо «Богданом». Випуск хороший», - сказав він.

Серйозні проблеми, за словами Водовозова, залишаються також з пуском трамваїв на Подолі, колії якого засипає снігоприбиральна техніка, що чистить автодорогу, до того ж на ділянці трамвайної колії на вул. Глибочицькій рейки вкриті суцільним 5-сантиметровим шаром льоду, і його важко очистити.

«Роботи там тривали всю ніч, і зараз тривають. Є надія, що до кінця дня спробуємо пустити перші трамваї, і щоб завтра працювати вже в штатному режимі», - доповів директор департаменту.

Як раніше повідомляв ForUm, віце-прем'єр Олександр Вілкул доручив керівникам регіонів привести всі автошляхи в нормальний режим роботи до середи, 27 березня.

Голова Київської міської держадміністрації Олександр Попов визнав, що в ситуації з ліквідацією наслідків снігопадів у столиці були допущені деякі помилки.

У Києві 23 автобусні маршрути поки не можуть відновити роботу через те, що вулиці, по яких вони пролягають, ще не розчищені від снігу.

На маршрути Києва сьогодні вийшли 260 автобусів і 65 тролейбусів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

177