За добу у Києві випало 50 мм опадів (при місячній нормі 47 мм), що становить півметра сніжного покриву. У зв'язку з ускладненням погодних умов (інтенсивний снігопад, заметіль, замети), у столиці оголошена надзвичайна ситуація, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

«Вранці у КМДА відбулося засідання штабу на чолі з першим заступником голови КМДА Олександром Мазурчаком, під час якого було прийнято низку першочергових рішень щодо забезпечення життєдіяльності столиці та функціонування міського господарства», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, Мазурчак доручив усім комунальним службам мобілізуватися і в цілодобовому режимі забезпечити очищення від снігу підходів до метрополітену, сходів підземних переходів, під'їздів до лікарень, а також підходів до магазинів. До прибирання снігу у місті будуть додатково задіяні 550 чоловік військовослужбовців.

«Зараз у Києві задіяна вся наявна техніка «Київавтодору» і районів, також залучено 15 одиниць БТРів, які надало нам Міністерство оборони для того, щоб можна було прибрати фури з вулиць. Ми робимо все можливе, щоб стабілізувати ситуацію», - сказав Мазурчак.

Нагадаємо, згідно з даними порталу «Яндекс.Пробки», завантаженість столичних доріг оцінюється у 6 балів.

У зв'язку зі складною погодною обстановкою вирішено зменшити інтервал руху поїздів Київського метрополітену, щоб забезпечити належні умови для перевезення пасажирів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

279