Пропонуємо Вам вибрані цитати українських політиків з 15 по 22 березня.

«Я вірю в те, що коли-небудь в Україні буде і конструктивна опозиція, і ефективна влада, але ми повинні над цим цивілізовано працювати і не наступати на горло один одному, а разом сідати і думати, як краще це зробити, як краще будувати нашу країну», - Президент Віктор Янукович про безвідповідальність опозиції.

«Такі шторми, які зараз є у світовій економіці, то затихають, то посилюються, але штилю за цей час не було ніколи. Завжди була штормова грозова погода. Складно управляти кораблем, коли його штормить і тягне на дно», - прем'єр-міністр Микола Азаров про управління економікою України.

«Шановні опозиціонери-хлопці, Київ вам – не дівчина», - регіонал Володимир Олійник про єдиного кандидата від опозиції на посаду мера Києва.

«Є жахливий кінець, а є жах без кінця. Так от те, що діється у Києві, це жах без кінця», - регіонал Олександр Єфремов про ситуацію навколо призначення виборів у Києві.

«Ось вони прийшли битися. Виникає питання: навіщо? Якщо їх не зупинити, вони можуть почати бити не тільки депутатів, а й виборців», - регіонал Володимир Олійник про бійки у ВР.

«У сесійну залу пан Яворівський приніс якусь шумову шарманку, і коли виступають депутати від ПР, включає цю шарманку і намагається глушити», - регіонал Олександр Єфремов обурений діями опозиціонера Володимира Яворівського.

«Наша доблесна опозиція, яка повинна бути членом однієї державної команди і підтримувати корабель на плаву, то влаштовує саботажі, то розповідає, що потрібно капітана змінити, то штурман не подобається. А що відбувається з кораблем, якщо немає твердого керівництва і твердого курсу? Погано такому кораблю», - прем'єр-міністр Микола Азаров про те, що опозиція перешкоджає розвитку економіки України.

«Коли наші заводи запрацюють як треба, ми отримаємо інвестиції і розробимо різні автомобілі, я думаю, що я з радістю пересів би на автомобіль вітчизняного виробництва. Але я не Павло Глоба і не знаю, коли це станеться», - перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов про те, коли пересяде на автомобіль вітчизняного виробництва.

«А з приводу реву, який лунає від неофашистів у нашому залі... Ось вам і відповідь на це питання, ось вам паростки того режиму, коли людям просто намагаються заткнути пельку. Не заткнете. Не вийде у вас це зробити. Ми як виступали, так і будемо виступати мовою наших виборців і нашою рідною мовою», - регіонал Олександр Єфремов назвав свободівців неофашистами і заявив, що регіонали будуть продовжувати виступати російською мовою.

«Ви ніколи на трирічну дитину не купуєте одяг у розрахунку на сьогоднішній день. Завжди прийнято на виріст купувати», - прем'єр-міністр Микола Азаров про те, що Львівський аеропорт будувався «на виріст».

«Якби Україна могла без цього всього бруду обійтися, це було б краще для нас усіх. Ну, раз уже цю пухлину розсікли, то з неї повинен витекти гній, і ми повинні почати з чистого аркуша. Якщо зуміємо, звичайно. Я бажаю, щоб Юлію Володимирівну судили не по мірі гріхів, а по мірі милосердя», - регіонал Ганна Герман про екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко.

«Хочу вам сказати, в очі дивлячись, як українець: будь-які спроби обмежити думку інших громадян шляхом тиску, а не діалогу, і є фашизм, і ви не дивуйтеся, коли так говорять вам, дивлячись в очі», - регіонал Володимир Олійник про те, що спроби опозиції силою нав'язати українську мову зустрінуть опір.

«Європейський Союз дав згоду на будівництво «Північного потоку» і «Південного потоку», в результаті Україна позбудеться свого серйозного козиря», - прем'єр-міністр Микола Азаров про запуск Росією «Південного» і «Північного» потоків.

«Ми ж не фаст-фуд, і не МакДональдс, де за кілька секунд приймаються рішення», - лідер фракції ВО «Батьківщина» Арсеній Яценюк про розгляд постанови щодо призначення виборів у Києві за повною процедурою.

«Таким чином розмовляти, як з Києвом, так і з усією Україною, не вийде. Я вам скажу відкрито: за доброю українською традицією, ви від киян, від українців отримаєте гарбуз з кошиком моркви», - регіонал Володимир Олійник про те, що кияни можуть не підтримати опозицію на виборах.

«Будьте мужиками і не ховайтеся за ваших колег, а виходьте з нами один на один без ваших жінок», - регіонал Нестор Шуфрич про ситуацію, яка сталася з опозиційним депутатом Іриною Сех під час бійки біля трибуни.

«Якщо когось хвилює, коли буде кабріолет «Ауді» червоного кольору доставлений 85-річному інваліду, то він не буде доставлений», - міністр соцполітики Наталія Королевська звинуватила депутатів у причетності до спроби ввезення дорогих автомобілів під виглядом гуманітарної допомоги.

«Ви, будь ласка, нам Королевську більше сюди не приводьте, тому що, Миколо Яновичу, такий тон, як пані міністр собі дозволяє у залі з депутатами і з народом, замість того щоб давати користь, налагоджувати діалог із суспільством і урядом, спрацьовує у зворотному напрямі», - регіонал Ганна Герман про неповажне звернення міністра соцполітики Наталії Королевської до депутатів.

«На превеликий жаль, у деяких керівників опозиції коротка пам'ять», - прем'єр-міністр Микола Азаров нагадав лідеру ВО «Батьківщина» Арсенію Яценюку, що за часів його спікерства пенсія була 545 гривень.

«Ви у відставку повинні йти, попелом голову посипати», - лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок про уряд.

«Є одна частина, яка, як кажуть, відповідає за все, а друга – забула, що це таке. Всі, хто несе відповідальність, тягнуть цю лямку, а великі політичні вожді піднялися над цією проблемою і показують пальцем, які ми робимо помилки і які існують проблеми», - Президент Віктор Янукович про те, що опозиція також повинна взяти на себе відповідальність за події в Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1053