Державний департамент США визнав ісламістське угрупування «Ансар ад-Дін», яке діє у Малі, іноземною терористичною організацією. Про це повідомляється на сайті відомства.

За даними Держдепартаменту, угрупування діє спільно з рухом «Аль-Каїда в країнах ісламського Магріба», яке раніше вже було внесене до списку терористичних організацій. Разом вони воювали проти французько-малійських військ.

У повідомленні також йдеться, що бойовики «Ансар ад-Дін» відповідальні за напад у 2012 році на місто Агельхок, внаслідок якого було вбито 82 малійських військовослужбовців і ще 30 захоплено в полон. Крім того, у захоплених угрупуванням містах людей, незгодних з його ідеологією, нібито гнобили, катували і страчували.

Американським громадянам заборонено вести справи з особами та організаціями, включеними в терористичний список Держдепартаменту. Крім того, членам терористичних угруповань заборонено вільно приїжджати в США і володіти власністю на території цієї країни, пише «Lenta.ru».

Декількома днями раніше, 19 березня, «Ансар ад-Дін» було внесено у список організацій, пов'язаних з «Аль-Каїдою», який складає комітет Ради Безпеки ООН. Згадка у переліку передбачає такі санкції, як заморожування рахунків у всіх країнах-членах ООН, заборона на в'їзд і продаж зброї бойовикам.

«Ансар ад-Дін», що у перекладі означає «захисники віри», була заснована наприкінці 2011 року. Її лідером є Ійяд аг-Галі, який в лютому 2013 року вже був включений у список терористів Держдепартаменту. Бойовики угруповання є етнічними туарегами, які сповідують салафітський напрям ісламу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

198