Новий Папа Римський Франциск закликав Захід налагодити релігійний діалог. Про це повідомляє Reuters.

«У справі побудови миру роль релігії основоположна. Не пам'ятаючи Бога, просто неможливо налагодити відносини з будь-ким. З іншого боку, неможливо досягти гармонії з Богом, ігноруючи інших людей. А це значить, що потрібно йти до діалогу між різними конфесіями, особливо до діалогу з ісламом», - підкреслив понтифік.

Новий понтифік виступив зі зверненням до представників дипломатичних місій, які перебувають у Ватикані, адресувавши своє послання лідерам більш ніж 170 країн, з якими папський престол має дипломатичні відносини. Він наголосив на необхідності збереження релігійності у центрі суспільного життя і розширення міжконфесійного діалогу, який міг би стати серйозною підмогою у справі досягнення миру.

Крім того, він торкнувся питання допомоги бідним і захисту навколишнього середовища, окремо зазначивши, що багаті країни, у свою чергу, повинні протистояти «бідності духу, властивої сучасності», і головною їхньою зброєю у цій справі має стати повернення до Бога, пише «РБК ».

Теми захисту навколишнього середовища Папа торкнувся, коли пояснював, чому вирішив узяти ім'я святого Франциска Ассизького, відомого своїм аскетизмом, допомогою бідним і любов'ю до природи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

245