Українці, які планували придбати автомобілі іноземного виробництва, не постраждають через введення мит, адже їм запропонують вітчизняні авто. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час круглого столу заявив заступник голови правління корпорації УкрАВТО Олег Папашев.

«Потенційно іноземні автомобілі куплять 150 тисяч українців. Це не 45 мільйонів. Але і вони не постраждають - хай купують українські автомобілі, адже вони будуть дешевше», - радить Папашев.

Він нагадав, що у 2008 році запорізький завод АвтоЗАЗ випустив 140 тисяч машин, з них 75 тисяч були експортовані, а решта швидко розкуплені українцями.

«І тоді на заводі працювали 20 тисяч людей. А сьогодні за фактом на 1 березня на заводі менше 6 тисяч працюючих. Тобто 14 тисяч поповнили парк безробітних. Адже ми зараз не говоримо про виробництво «Запорожця», а говоримо про те, що у нас є промздібності, на яких можна проводити іноземні бренди. Ми просимо створити умови, щоб до нас прийшов інвестор. Адже АвтоЗАЗ виробляв «Ланос», який продавали на території РФ під брендом «Шевроле», потім «Черрі», - зазначив він, додавши, що якості українського виробництва можна довіряти.

На його думку, завдяки введенню мит на іноземні автомобілі вітчизняний автопром отримає друге дихання й українці зрозуміють, що вигідніше купувати свої ж автомобілі.

Як повідомляв ForUm, міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі прийняла рішення про введення спеціальних мит на імпорт автомобілів у розмірі 6,46% на автомобілі з об'ємом двигуна більше 1000 куб. см, але не більш як 1500 куб. см, і 12,95% на автомобілі з об'ємом двигуна більше 1500 куб. см, але не більше 2200 куб. см.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

248