Співробітники державної служби у боротьбі з економічною злочинністю в м.Добропілля викрили завідуювача одного з відділень міської лікарні, підозрюваного в отриманні хабара в сумі 3000 гривень.

За даними прес-служби Добропільського міськвідділу ГУ МВС України в Донецькій області, за цю винагороду медик обіцяв своєму пацієнтові, який перебував у лікарні на стаціонарному лікуванні, зробити операцію. Співробітники відділу УДСБЕЗ забезпечили родича пацієнта міченими купюрами і затримали вимагача у момент отримання хабара на місці роботи.

«Підозрюваний раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за одержання хабара за ч. 2 ст.368 КК України і був засуджений у 2009 році. Тоді суд засудив його до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади строком на 2 роки, з випробувальним терміном на 2 роки», - повідомив начальник ДСБЕЗ Добропільського МВ Владислав Ілієнко.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження, зареєстроване в Єдиному реєстрі досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (одержання хабара службовою особою). Правоохоронцями проводяться необхідні слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх обставин кримінального злочину.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

193