Програма активізації розвитку економіки на 2013-2014 рр. стане потужним стимулом для стабілізації ситуації в економіці держави. Зокрема, цей документ передбачає значне нарощування виробництва сільгосппродукції. А сприятливий інвестиційний клімат створить передумови до того, що іноземний капітал буде вкладати в АПК щорічно до 1,5 млрд дол. Про це заявив керівник ІА AgroNews, аналітик аграрних ринків Руслан Швець.

«Програма активізації дійсно довгоочікуваний документ. Адже та ситуація, в якій зараз перебуває вітчизняна економіка, вимагає серйозного комплексного підходу. При скоординованих діях і належному фінансуванні передбачених у програмі заходів, можна буде значно пожвавити розвиток вітчизняної економіки, і сільського господарства зокрема. Тому прогноз Сергія Арбузова з приводу зростання виробництва сільгосппродукції до 260 млрд дол в найближчі два роки є абсолютно виправданим», - зазначив Швець, повідомляє «РБК-Україна».

Аналітик аграрних ринків підкреслив, що запропонований першим віце-прем'єром підхід до розвитку економіки поліпшить інвестиційний клімат у вітчизняному сільському господарстві. Зокрема, приплив прямих іноземних інвестицій в АПК збільшиться до 1,5 млрд дол на рік.

«Це, безумовно, підвищить ефективність та продуктивність окремих галузей аграрного сектора. Тому зараз держава повинна максимально скоординувати виконання запланованих у програмі заходів і збалансовано розподілити їх фінансування», - додав експерт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

172