Україна зацікавлена ​​й надалі розвивати двосторонню співпрацю з США. Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі із заступником державного секретаря з політичних питань США Венді Шерман 19 березня, повідомляє прес-служба Кабміну.

«Я - щирий прихильник розвитку наших відносин», - зазначив глава українського уряду.

У ході зустрічі Азаров поінформував співрозмовників про підготовку України до підписання цього року угод про політичну асоціацію, зону вільної торгівлі, безвізовий режим з Європейським Союзом.

Крім того, прем'єр-міністр підкреслив, що уряд продовжує активну роботу над досягненням енергетичної незалежності України, в напрямі чого зроблено чимало. «Ми скоротили споживання дорогого російського газу до 27 млрд. куб. м у 2012 році; перевели багато теплоелектростанцій на вугілля; побудували багато альтернативних електростанцій - сонячних і вітрових; ми приступили до видобутку газу на шельфі Чорного моря; ми збільшили видобуток газу на наших традиційних майданчиках; ми провели конкурси і представили двом великим компаніям майданчики для розробки сланцевих родовищ», - сказав Азаров, додавши, що на сьогодні Україна продовжує переговори з Росією щодо перегляду абсолютно невигідного газового контракту, підписаного попереднім прем'єр-міністром.

У свою чергу заступник державного секретаря з політичних питань США Венді Шерман заявила, що США вірять, «що перед Україною розкрилося економічне і політичне майбутнє». За словами заступника держсекретаря, Україні необхідно прийняти низку складних рішень для того, щоб вивести країну з рецесії на шлях процвітання. «Це дійсно складне завдання: США також недавно пережили рецесію, і необхідно було прийняти багато важких, непопулярних рішень», - сказала Шерман.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

192