Парламент Кіпру у вівторок відхилив законопроект про введення примусового списання частини депозитів у вигляді «податку».

Жоден депутат не підтримав законопроект. Тридцять шість депутатів проголосували проти, 19 утрималися. Проти списань по депозитах проголосували всі партії, крім правлячої правоцентристської партії «Демократичний збір», повідомляє РІА «Новини».

Запропонований законопроект припускав списати 6,75% депозитів, на яких знаходиться 20-100 тисяч євро, і 9,9% з більших вкладів. Попереднє рішення про списання було прийнято урядом за наполяганням кредиторів ЄС, проте викликало паніку серед вкладників і поставило під загрозу існування фінансової системи Кіпру.

Як очікується, переговори про фінансове майбутнє Кіпру продовжаться в середу. Президент Нікос Анастасіадіс скликає екстрену раду лідерів партій. Очікуються також нові переговори Анастасіадіса з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Нагадаємо, 19 березня прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що можливе введення Кіпром податку на депозити не матиме для України катастрофічних наслідків.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

283