Прем'єр-міністр України Микола Азаров 19 березня провів зустріч з представниками БО «Ялтинська Європейська Стратегія» на чолі з головою Наглядової ради ЯЄС Олександром Кваснєвським, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

Прем'єр-міністр зазначив, що уряд України підтримує ініціативи Ялтинської Європейської Стратегії і завжди із задоволенням бере участь у дискусіях, які проводяться у цій площині.

«Ялтинська Європейська Стратегія вже не перший рік впливає на політичний і економічний клімат в Україні, вона сприяє нашій європейській інтеграції», - сказав Азаров.

Під час зустрічі сторони обговорили низку актуальних питань, що стосуються економічної та політичної ситуації в Україні, впровадження реформ, а також виконання Україною Порядку денного асоціації Україна-ЄС.

Прем'єр-міністр висловив сподівання на прийняття парламентом, який сьогодні нарешті запрацював, законопроектів, що насамперед стосуються європейської інтеграції (уряд подав до парламенту більше 30 законопроектів з цього напряму).

Азаров запевнив співрозмовників, що уряд виконає взяті на себе зобов'язання.

У свою чергу Кваснєвський запросив Азарова взяти участь у десятій ювілейній конференції, яка відбудеться 19-22 вересня 2013 року.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент Віктор Янукович ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 12 березня 2013 р. «Про невідкладні заходи щодо європейської інтеграції України».

Нагадаємо, лідери Євросоюзу за підсумками останнього саміту Україна-ЄС заявили, що очікують більшого прогресу від української влади у справі виконання умов для підписання Угоди про асоціацію.

Європейські політики зазначили, що українська влада повинна продемонструвати конкретні досягнення до травня цього року, оскільки ЄС необхідний ще додатковий час на внутрішні процедури, щоб Угода про асоціацію могла бути підписана на саміті в листопаді.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

260