Глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов не бачить проблеми в тому, що київські вибори відбудуться не 2 червня. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив під час брифінгу у Верховній Раді.

«Немає проблем у проведенні виборів у Києві 7, 10 або ще якогось (червня. - Ред.)», - сказав парламентарій.

Він нагадав, що в Конституційний суд України направлено подання з проханням роз'яснити, в які терміни і як повинні пройти вибори мера Києва.

Єфремов сподівається, що рішення КСУ не змусить себе чекати і ВР розгляне питання призначення виборів у столиці найближчим часом.
Крім того, він повідомив, що фракція ПР прийняла рішення підтримати завтра постанову про призначення виборів у Києві в першому читанні за основу, після цього документ буде направлений на підготовку до другого читання, і у депутатів буде 2-3 тижні для того, щоб підготувати документ для прийняття в цілому.

Як раніше повідомляв ForUm, до Конституційного суду України (КС) надійшло подання 48 народних депутатів щодо тлумачення низки положень Конституції і закону про місцеві вибори, що стосуються місцевих виборів у Києві.

Нагадаємо, опозиція наполягає на призначенні дати місцевих виборів у Києві на початок червня поточного року. Профільний комітет Верховної Ради рекомендував призначити їх на 2 червня.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

104