Органи слідства Генеральної прокуратури України продовжили кримінальне провадження у справі про вбивство у 1996 році народного депутата Євгена Щербаня, в організації якого підозрюється екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко.

Про це «УНІАН» повідомив начальник Головного управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури Андрій Курись.

«Ще 7 березня після завершення допиту свідка Олександри Кужель слідчий вручив адвокатам підозрюваної Юлії Тимошенко копію клопотання про продовження строків слідства у справі щодо організації вбивства народного депутата Щербаня і розкрадання 405,5 млн доларів. 15 березня прокурор виніс постанову про продовження строків розслідування», - сказав Курись.

Серед причин для продовження строків розслідування справи основною він назвав те, що Тимошенко зайняла позицію «затягування слідства».

«Розумієте, Тимошенко до цього часу так і не дала своїх свідчень у справі. Незважаючи на наші спроби, це так і не відбулося. Це її право, а не обов'язок, від якого вона начебто і не відмовляється, однак постійно знаходить причини, щоб уникнути спілкування зі слідством. Це одна з основних причин, чому справа ще не передана до суду», - пояснив Курись.

У той же час він не уточнив, які додаткові тимчасові рамки відведені для продовження слідчих дій, але підкреслив, що слідчі готові до проведення допиту Тимошенко в будь-який зручний для неї час.

«Слідство готове почекати ще деякий час для забезпечення дотримання всіх прав Тимошенко», - зазначив Курись.

Нагадаємо, генпрокурор Віктор Пшонка 18 січня заявив, що ГПУ завершила розслідування кримінальної справи про вбивство у 1996 році депутата і бізнесмена Щербаня. Тимошенко вручено повідомлення про підозру її в організації спільно з екс-прем'єром Павлом Лазаренком умисного вбивства Щербаня з корисливих мотивів.

Печерський райсуд Києва 13 лютого розпочав проведення слідчих дій у рамках досудового розслідування справи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

277