Директор Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України Елла Лібанова наголошує, що в Україні існують серйозні проблеми з тривалістю життя населення.
Про це вона сказала під час презентації доповіді про людський розвиток-2013 «Підйом Півдня: людський прогрес у різноманітному світі».

«За тривалістю життя населення сьогодні Україна просто жахливе місце займає, і вона поступається середнім показникам не тільки по групі країн з високим і середнім рівнем людського розвитку, а навіть загальної світової характеристики» - сказала Лібанова, повідомляє «УНІАН».

Як зауважила експерт, вважається, що середня тривалість життя населення корелює зі смертністю дітей. За показниками смертності дітей віком до 5 років в Україні «ми абсолютно нормально виглядаємо на європейському тлі». «Звідси випливає, що головна проблема України - передчасна смертність людей працездатного віку», - сказала експерт.
На її думку, це означає не тільки потребу в реформуванні системи охорони здоров'я, але і те, що Україна повинна приділити серйозну увагу розвитку і пропаганді стандартів здорового способу життя, поліпшувати ситуацію з зайнятістю, а також скорочувати зайнятість у шкідливих і небезпечних умовах праці.

Нагадаємо, за словами начальника Департаменту охорони здоров'я КМДА Віталія Мохорєва, кияни живуть на п’ять років менше за європейців.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

386