У 2012 році в економіці України відбувалися досить непрості процеси. Про це, як передає кореспондент ForUm'у з Москви, заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов на Міжнародному економічному форумі країн-учасниць СНД.

За словами міністра, це несприятливі фактори як внутрішнього, так і зовнішнього походження, пов'язані зі світовою економічною кризою. «Але ми вчилися, і навчилися правильним економічним урокам навіть у непрості для нас моменти. Уряду України необхідно вивести національну економіку з цієї складної ситуації на якісно новий рівень, щоб вона була стійкою і сильною», - зазначив Прасолов.

Він додав, що визначальне значення при цьому матиме не тільки цифра зростання, але перш за все структура і якість економіки, формування нової ідеології економічних відносин. «А також те, як саме відіб'ються реформи на добробут наших громадян», - підкреслив міністр.

Тому, за його словами, Кабінет Міністрів України розробив Державну програму активізації економіки на 2013-2014 роки, яка переакцентує політику модернізації на більш рішучі структурні зрушення. «Дана Програма - результат спільної роботи уряду, бізнес-кіл та провідних вчених з побудови сильної, прагматичною і відкритої економічної політики, націленої на пожвавлення базових галузей економіки. У документі п'ять головних пріоритетів, і перший з них - підвищення конкурентоспроможності країни, поліпшення інвестиційного клімату. Україна вкрай зацікавлена ​​в іноземних інвестиціях, і тут ми дуже розраховуємо на країни СНД», - повідомив Прасолов.

Як раніше повідомляв ForUm, 27 лютого Кабінет Міністрів України завершив тримісячну роботу над Державною програмою активізації економіки на 2013-2014 роки.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

475