На Закарпатті вчора, 14 березня, близько 22:00 високо в горах за 50 метрів від лінії державного кордону прикордонний наряд відділу «Новоселиця» виявив трьох осіб без документів.

За даними прес-служби Державної прикордонної служби, невідомі були легко одягнені і перебували у стані сильного переохолодження.

Враховуючи складні погодні умови і через особливості рельєфу гірської місцевості, дістатися службовим автомобілем до місця виявлення невідомих резерви від прикордонного підрозділу не змогли. Було прийняте рішення про відправлення назустріч групі трьох прикордонних нарядів з теплими речами і засобами першої медичної допомоги. Крім цього, була викликана карета швидкої допомоги із Перечинської центральної районної лікарні.

Під час руху до найближчого населеного пункту один із чоловіків знепритомнів. Прикордонники надали йому першу медичну допомогу, однак привести до тями не змогли.

«До населеного пункту його довелося нести на руках. Лікарі швидкої констатували смерть невідомого, ймовірно, від переохолодження. Ще двоє затриманих у тяжкому стані були доставлені на руках у відділ прикордонної служби, де медики надали їм необхідну допомогу. Зараз затримані перебувають у тяжкому стані переохолодження», - йдеться в повідомленні.

Під час попереднього опитування встановлено, що невідомі - громадяни Шрі-Ланки, мали намір нелегально потрапити в одну із країн ЄС. Перетнути кордон їм допомагали провідники, ймовірно, з місцевих жителів найближчих населених пунктів.

Прикордонники поінформували про подію правоохоронні органи Закарпатської області. Проводяться слідчі дії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

239