«Коли суд заслуховував свідчення свідка Володимира Щербаня, під вікнами стояло не більше 20 демонстрантів. Журналістів було майже в два рази більше», - ділиться своїми враженнями від судового процесу над Юлією Тимошенко журналіст щоденної німецької газети Neues Deutschland Юліан Фетт.

Для німецького журналіста стало сюрпризом, що в залі засідання не виявилося Юлії Тимошенко. За його словами, захисник Сергій Власенко продовжує наполягати, що «влада хоче будь-якою ціною перешкодити їй бути на суді». У свою чергу, пенітенціарна система підготувала відео, на якому Тимошенко вручають повістку в суд, а вона відмовляється їхати на засідання, повідомляє «Bagnet.org».

Neues Deutschland, цитуючи свідка, екс-губернатора Донецької області Володимира Щербаня, зазначає, що після вбивства Євгена Щербаня корпорація «Єдині енергетичні системи України» Юлії Тимошенко отримала контроль над донецьким регіоном, а Лазаренко отримував 50% прибутку від продажу газу. «Пізніше Лазаренко був заарештований у США за різні злочини і засуджений до 7 років ув'язнення, - пише німецький журналіст. - Як встановило слідство, за усунення Євгена Щербаня банді кілерів були заплачені близько 3 мільйонів доларів. Гроші надійшли з кіпрського рахунку Лазаренка, на який перед цим Тимошенко перевела кілька мільйонів доларів. Юлія Тимошенко, до того ж, особисто зустрічалася з вбивцями у київському готелі «Національ».

До слова, про можливу причетність Тимошенко до вбивства Володимир Щербань говорив у 2005 році у США, де намагався отримати політичний притулок.

Німецький журналіст зауважив, що українців майже не цікавить процес над екс-прем'єром. Згадавши про невелику групу протестувальників під вікнами суду, Фетті повідомляє, що «в день засідання суду увага населення більше прикута до візиту Президента Януковича до Москви, де він зі своїм російським колегою, в тому числі, обговорює ціну на газ». «У 2009 році за вказівкою Юлії Тимошенко Нафтогаз підписав невигідний газовий договір з Росією, який, за оцінками, щорічно завдає збитків у понад 5 мільярдів доларів. Через цей договір Тимошенко і отримала свій перший термін», - пише Neues Deutschland.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

336