У Державній програмі активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки нарівні з прибутковими галузями економіки велика увага буде приділена соціальній сфері.

Про це, як передає кореспондент ForUm’ у, у ході круглого столу заявив директор Департаменту стратегічного планування розвитку економіки при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі Євген Олейников.

«У Держпрограмі не виділені пріоритетні галузі економіки. Саме розподіл на пріоритетні галузі виглядає безглуздо. Виходить, що є галузі більш важливі, а є менш важливі, і люди, зайняті в них, другосортні. Ми відкинули такий підхід при розробці програми», - сказав чиновник.

За його словами, у Держпрограмі визначені галузі, які можуть принести негайний ефект (промисловий комплекс), і галузі, які пропонують велику кількість робочих місць, але є неконкурентоспроможними (металургія).

Як зазначив Олейников, для підтримки останніх галузей передбачено модернізацію.

Також він повідомив, що у документі окреме місце відводиться об'єктам соціальної сфери, ЖКГ та інфраструктури.

Тим часом директор Департаменту розвитку соціальних і гуманітарних сфер Міністерства економічного розвитку і торгівлі Олександр Савенко додав, що передбачено також розвиток процесу імпортозаміщення ліків.

«Передбачається реалізувати різні програми: «Шкільний автобус», реконструкція дитсадків, дошкільних і шкільних установ. У Програмі прописано низку заходів, спрямованих на здешевлення молодіжних кредитів, будівництво та купівлю житла ветеранам війни та інвалідам. Також передбачається випуск автомобілів «швидкої допомоги» на базі запорізьких підприємств», - сказав він.

Зі свого боку, заступник директора Департаменту стратегічного планування Міністерства соціальної політики України Марина Латишева повідомила, що, згідно з цією Програмою, передбачається підтримка підприємств, які виробляють протези, розвиток дитячих оздоровчих закладів «Артек» і «Молода гвардія» та реконструкція санаторіїв для інвалідів.

Як раніше повідомляв ForUm, 27 лютого Кабінет Міністрів України завершив тримісячну роботу над Державною програмою активізації економіки на 2013-2014 роки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

260