Україна скоротить обсяги закупівлі російського газу, якщо ціна на нього не буде знижена. Про це, як повідомляє прес-служба Глави держави, Президент України Віктор Янукович заявив на спільній прес-конференції з Президентом Латвії.

«У нас велика проблема вже три роки, над якою ми працюємо і не можемо поки знайти рішення, дати відповідь на питання, чому в Україні найвища ціна на газ у Європі. Зрозуміло, якщо буде така ціна, ми будемо скорочувати обсяги поставок російського газу в Україну і шукати альтернативні джерела», - сказав Глава держави.

Янукович підкреслив, що існуюча ціна російського газу для України неприйнятна. «Економіка таку ціну не може витримати. Якщо ціна для нас буде встановлена ​​ реальна, справедлива, я сказав би так, ринкова ціна, це головна мета тієї роботи, яку ми проводимо», - підкреслив він.

Як повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна в умовах цінового тиску вимушена скорочувати закупівлі російського газу і в 2013 році має намір придбати 18 млрд куб. м.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

480