Відома книга німецького публіциста Франка Шумана «Аферистка. Справа Тимошенко» найближчим часом вийде у Франції. Про це заявив автор журналісту «Комсомольської правди в Україні», пише «From-ua».

Шуман вважає, що інтерес до історії харківської ув'язненої проявлять і в інших країнах. Днями був підготовлений англійський переклад «Аферистки».

Шуман уважно стежить за розвитком подій в Україні і вже підготував нову редакцію книги, в яку включена глава про вбивство Євгена Щербаня. Зрозуміло, він не поспішає звинувачувати Тимошенко до рішення суду, а лише наводить факти свідків тих подій. «Якщо це звинувачення не вийде довести, то тоді, як кажуть «in dubio pro reo». Доведеться тлумачити будь-які сумніви на користь підсудного. І цей процес повинен показати, наскільки Україна просунулася в побудові правової і демократичної держави», - говорить Шуман.

Після виходу «Аферистки» в Німеччині німецькі ЗМІ стали більш зважено підходити до справи Тимошенко, а журналісти перестали в один голос називати її «жертвою режиму». «Некритичність сприйняття Тимошенко і примітивне заперечення української влади - ця тенденція йде на спад», - зазначив Шуман.

Нещодавно на відео-сервісі Youtube з'явилося 17-хвилинне інтерв'ю з двома лікарями з «Шаріте», які, як відомо, лікують Тимошенко. Причому глава клініки Карл Маркс Айнхойпль чомусь виступав на тлі таблички «Юля - наш президент». Показово, що Айнхойпль не став згущувати фарби навколо хвороби Тимошенко і чесно визнав, що її цілком можна було б доставити в суд на відповідному транспорті. «Як мені здалося, Айнхойпль висловився дипломатично, але цілком зрозуміло, - розповів Шуман. - Для мене це показник того, що німецька сторона все більше хоче розглядати питання об'єктивно і по суті».

Коментуючи історію з позбавленням Сергія Власенка депутатського мандата, Шуман зазначив, що нинішнє українське законодавство відносно цього розроблялося за допомогою німецьких юристів. «Діяльність депутата і адвокатська діяльність в Україні несумісні. Два-три німецькі ЗМІ процитували Власенка, стверджуючи, що він «не адвокат, а тільки захисник Тимошенко», причому на безоплатній основі. Але у нас таке називають юридичною спритністю», - зазначив Шуман.

Книга Франка Шумана «Аферистка. Справа Тимошенко» продається і в книжкових магазинах Києва і вже стала бестселером. На сьогодні продано понад 11 тисяч примірників.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

280