Голова Держагентства земельних ресурсів Сергій Тимченко констатує, що сьогодні завдяки Національній кадастровій системі кожен українець може побачити свою земельну ділянку в Інтернеті на спеціальній карті, яку створив Державний комітет України із земельних ресурсів. Про це він сказав під час брифінгу.

«Розкривається маса зловживань, які були до цього, з одного боку. А з іншого боку, 99% всіх зловживань, які були до цього - вже неможливі», - сказав Тимченко.

У той же час, за його словами, сьогодні кожен українець завдяки Національній кадастровій системі може побачити свою земельну ділянку в Інтернеті на спеціальній карті, повідомляють «Известия в Украине».

«Ми зробили аерофотозйомку всієї України, потім отримані дані оцифрували, отримали електронну карту. Будь-який бажаючий в онлайн-доступі може побачити, починаючи від кордону України, межі областей, межі населеного пункту, а також межі своєї ділянки, її площу і цільове призначення», - підкреслює глава Держагентства земресурсів.

Він також зазначив, що завдяки новій системі зростає захищеність власності землевласників.

«Перше - це той кадастровий номер, який ми їм присвоюємо і це є основна гарантія власності на ділянку. Друге - швидкість оформлення, яка дає повну автоматизацію системи. І третє - захищеність його земельної ділянки», - запевняє Тимченко.

Нагадаємо, що з 1 січня 2013 року в Україні запрацювала Національна кадастрова система.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

428