Найближчим часом Кабінетом Міністрів буде затверджена програма, що дозволяє Міністерству оборони реалізовувати надлишкове майно, а отримані кошти направляти на будівництво житла військовослужбовцям. Про це під час прес-конференції заявив заступник міністра оборони Артуро Бабенко.

Зокрема, він повідомив, що вже напрацьований і узгоджений з профільними міністерствами відповідний механізм реалізації надлишкового майна на аукціонах за ринковими цінами.

«У Міністерства оборони є зайві полігони, є зайва земля і будівлі, але немає на законодавчому рівні прийнятого механізму, як це все продати, щоб гроші залишити у нас і ми ними розпоряджалися», - сказав він і додав, що, згідно з указом Президента і міністра оборони, напрацьований відповідний алгоритм реалізації такого майна.

«Схема проста. Є майно Міноборони, є виконавча влада, з якою ми спільно через уповноважене Кабміном підприємство проводимо реалізацію - прозоро на аукціонах. Гроші йдуть до держбюджету на будівництво житла військовослужбовцям», - сказав він і додав, що «схема досить прозора і якщо хтось придумає ще прозоріше, ми будемо раді», - сказав він.

Бабенко підкреслив, що нова команда Міноборони має намір забезпечити ефективне використання коштів.

«Міноборони - це величезна махіна. У нас є величезний внутрішній ресурс, який при правильному підході працюватиме. Міноборони потрібна нова кров, потрібні менеджери. Люди, які зможуть зрушити цю махину. Розподілити фінанси таким чином, щоб вони точково накривали всі сфери», - резюмував заступник міністра.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

347