З травня пенсія учасника бойових дій у період Великої Вітчизняної війни, якому виповнилося 85 років, складе не менше 2548 грн. Про це заявила міністр соціальної політики України Наталія Королевська за результатами засідання Кабінету Міністрів, повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

За її словами, постановою уряду передбачається з 1 травня збільшити розмір мінімальної пенсії інвалідам війни II та III груп і учасникам бойових дій у період Великої Вітчизняної війни, яким виповнилося 85 років, до розміру мінімальної пенсії інвалідів війни I групи.

Міністр також повідомила, що уряд прийняв рішення збільшити розміри разової грошової допомоги усім ветеранам війни та жертвам нацистських переслідувань, яка виплачуватиметься до 5 травня. У середньому таке збільшення складе 10% у порівнянні з минулим роком.

«Наприклад, інвалідам війни I групи передбачається виплатити разову допомогу в розмірі 2415 гривень - на 215 грн більше, ніж у 2012 році. На ці цілі в бюджеті заплановано 821,3 млн грн», - розповіла вона.

Королевська зазначила, що прийняті сьогодні соціальні рішення Кабінету Міністрів є частиною пакета з понад 70 пропозицій Міністерства соціальної політики, розроблених з початку року. У цілому пропозиції в соціальній сфері Мінсоцполітики, підтримані на сьогоднішньому засіданні уряду, стосуються більше 2 млн українців. На їх реалізацію з державного бюджету та бюджету фондів соціального страхування буде направлено понад 2 млрд гривень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

709