Верховна Рада підтримає законопроект про трансферне ціноутворення. Таку думку, як передає кореспондент ForUm'у, висловив міністр доходів і зборів Олександр Клименко під час круглого столу на тему: «Інвестиційний та бізнес-клімат в Україні очима влади та інвесторів: чи відбулися істотні зміни на краще?»

«Я вважаю, що це буде «лакмусовим папірцем» нашої свідомості... Я вважаю, що законопроект буде підтриманий Верховною Радою. Ймовірно, буде дискусія, але це дуже правильно, тому що ми повинні роз'яснювати наші позиції», - зазначив він.

За словами міністра, при підготовці законопроекту його положення обговорювалися з широким колом експертів. «Ми провели обговорення з представниками фінансово-промислових груп і з тими платниками, яких стосуватимуться норми трансфертного ціноутворення. Ми рухаємося згідно з графіком. Учора прем'єр підписав даний законопроект», - заявив Клименко.

Він зазначив, що бізнес готовий до таких змін. «Ми, звичайно ж, врахували всі побажання бізнесу у ході обговорення. А бізнес сьогодні досить активно показав, що він хоче виходу з «тіні». Що великий бізнес дорожить своїми репутаційними дивідендами, для них вони набагато вигідніші, ніж лавірування між поняттями «тінь» або мінімізація законодавства», - заявив міністр.

За його словами, при розробці законопроекту також був врахований світовий досвід, який допоможе надалі уникнути помилок. «Також ми відстоюємо інтереси держави, відповідно до яких точка прибутку і сплати податків повинна бути там, де розташовані виробничі потужності. Завдяки проходженню даного законопроекту весь бізнес побачив, що ми - стабільний і прогнозований партнер. Що ми не тільки пропонуємо, а й уміємо чути думку підприємця, який пропонує конструктивні зміни», - підкреслив Клименко.

Він зазначив, що однією із цілей прийняття даного законопроекту є боротьба з офшорами. «Так, це боротьба з офшорами, але це також чіткий, зрозумілий механізм сплати податку на прибуток там, де розташовані виробничі потужності. І я б не звужував весь законопроект виключно до боротьби з офшорами, оскільки це більш комплексне напрацювання, яке дозволяє податковій системі і платнику розуміти, скільки має сплачуватися податків і де відбувається ціноутворення», - підсумував міністр.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

306