У Дніпропетровській області у другій половині 2013 р. буде розпочато будівництво першого в СНД енергетичного комплексу з виробництва теплової електричної енергії, що працюватиме на пташиному посліді.

Про це в рамках прес-конференції повідомив директор ТОВ «Дніпроенерго-ресурс» Дмитро Каліберда.

Пташиний послід буде використовуватися на підприємстві як альтернативне паливо з метою економії газу. Запуск енергетичного комплексу дозволить заощадити 4 млн куб. м блакитного палива щорічно. Метою проекту є не тільки економія газу, але і максимально екологічне виробництво теплової енергії.

«Не секрет, що у 2009-2010 рр.., коли в Україні виникли проблеми з постачанням газу одночасно зі зростанням цін на «блакитне паливо», керівництво корпорації прийняло рішення мінімізувати витрати природного газу. Розрахунки, зроблені фахівцями, показали, що курячий послід з підстилкою можна використовувати як альтернативний вид палива з отриманням теплової та електричної енергії», - сказав Дмитро Каліберда.

Робота нового енергетичного комплексу заснована на технології «киплячого шару» - спалювання в середовищі киплячого палива, що дозволяє проводити повне спалювання без утворення шкідливих домішок. На додаток до всього на підприємстві буде застосована технологія рециркуляції - повернення частини утвореного газу в зону горіння, передає «РБК».

Територіально підприємство буде розташоване на в'їзді в м. Нікополь поруч з птахокомбінатом «Дніпровський» для того, щоб максимально збільшити наближеність джерела палива і споживача.

ТОВ «Дніпроенерго-ресурс» спільно з птахокомплексом «Дніпровський» входять в структуру компанії «Агропромислова корпорація «Дніпровський».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1062