Голова Верховної Ради Володимир Рибак виступає за повернення Верховному Cуду права законодавчої ініціативи, повідомили у парламентській прес-службі.

За словами Рибака, прийшов час порушити питання про внесення Верховного суду України до переліку суб'єктів права на законодавчу ініціативу при внесенні змін до Конституції України.

«Таке право Верховного Суду існувало до 1996 року. Адже практика показує, що сегмент діяльності суддів у законодавстві дуже широкий, а ініціативи Верховного Суду щодо модернізації правової системи і конкретних законів як ніколи будуть корисні для єдиного законодавчого органу», - цитує прес-служба Рибака.

Також спікер виступає за розширення взаємодії парламенту і Верховного Суду у питаннях удосконалення кримінального, цивільного та господарського процесуального законодавства, враховуючи особливості професії судді.

На його думку, Раді та Верховному Cуду слід спільними зусиллями вдосконалити механізм кваліфікаційного відбору претендентів і призначення суддів безстроково.

Як повідомляв ForUm, Президент Віктор Янукович подякував Верховному Суду за служіння інтересам України та невтомне прагнення вдосконалити українське правосуддя.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1192