На сьогодні Міністерство аграрної політики та продовольства підготувало всі документи, необхідні для початку нового етапу виплати дотацій за утримання і збереження молодняку ​​ ВРХ. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«Зараз держава повністю виплатила дотації за збереження та утримання молодняку ​​ ВРХ, заявки на які надійшли у минулому році. Разом з тим, вже підписані всі документи, необхідні для етапу дії програми у цьому році. Отже, найближчим часом держава почне приймати від селян документи на виплату дотації за збереження та утримання молодняка ВРХ», - зазначив Присяжнюк.

Він поінформував, що цього року на виплату бюджетної дотації за утримання і збереження молодняку ​​ ВРХ у бюджеті передбачено 152,3 мільйона гривень.

«Ми прогнозуємо, що в поточному році ця програма буде стимулювати приріст поголів'я ВРХ у господарствах населення на 304,6 тисячі голів. І ми готові цю програму продовжувати постійно, оскільки наше завдання - організовувати сімейні ферми та підвищити товарність молока у населення», - підкреслив Присяжнюк.

Як і в минулому році, розмір дотації складе 250 гривень за кожні три місяці утримання до досягнення 15-місячного віку.

Слід нагадати, що у травні минулого року уряд запровадив виплату бюджетної дотації селянам за збереження та утримання молодняку ​​ ВРХ. Всього у 2012 році майже 340 тисяч селян взяли участь у цій програмі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

235