Тіло загиблої у Єгипті громадянки України Оксани Гайвась планується перевезти на Батьківщину 12 березня. Про це повідомили у Департаменті інформаційної політики Міністерства закордонних справ України.

За інформацією Посольства України в Арабській Республіці Єгипет, Гайвась померла у ніч на 8 березня у лікарні Red Sea Hospital у Хургаді від тяжких травм, отриманих під час поїздки на квадроциклі.

Посольство України у Єгипті направило ноту Міністерству закордонних справ Єгипту щодо проведення оперативного і неупередженого розслідування за фактом смерті нашої співвітчизниці, передає «УНІАН».

Справа перебуває на особливому контролі посольства та Департаменту консульської служби МЗС.

За інформацією громадянської кампанії «Форум порятунку Києва», у Єгипті загинула актриса Гайвась, онука українського архітектора Анатолія Добровольського. Катаючись на квадроциклі у пустелі, Гайвась впала і вдарилася головою. Після трьох днів перебування у комі вона померла. Страхова компанія заявила, що не вважає смерть української туристки страховим випадком, і відмовилася оплачувати лікування Гайвась. За доставку тіла загиблої на Батьківщину комерційна фірма, пов'язана з туроператором, вимагала у матері загиблої Тетяни Добровольської більше 4 тисяч доларів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1583