Суд у Каїрі залишив у силі смертний вирок, винесений відносно 21 обвинуваченого у погромі на стадіоні у Порт-Саїді, в ході якого загинули 74 людини.

Суд визнав вирок, який викликав у Порт-Саїді ще одну хвилю заворушень, законним і обґрунтованим. Ще п'ятьох обвинувачених суд засудив до довічних термінів. У той же час суд виправдав 28 із 73 фігурантів справи.

Колишній начальник міської поліції, бездіяльність якої під час погромів призвела до масових антиурядових виступів, отримав 15 років позбавлення волі. Решта 17 обвинувачених отримали різні терміни, точний розмір яких у повідомленні не зазначений, передає «lenta.ru».

Смертний вирок 21 учаснику погромів на стадіоні був винесений у січні 2013 року. Суд засудив обвинувачених до страти через повішання. Після цього родичі засуджених намагалися взяти в'язницю штурмом, внаслідок якого загинув поліцейський і був поранений військовослужбовець. Крім того, у Порт-Саїді почалися нові погроми, у ході яких загинули ще близько 40 осіб, у тому числі двоє футболістів. Ще більше 250 людей потерпіли.

Погром на стадіоні у Порт-Саїді стався під час футбольного матчу у лютому 2012 року. Конфлікт між уболівальниками команд переріс на масову бійку, втручатися у яку поліція не стала. Внаслідок інциденту загинули 74 людини, потерпіли, за різними даними, від 250 до тисячі чоловік.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1250