Кабінет Міністрів призначив віце-прем'єр-міністра Костянтина Грищенка замість міністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової головою робочої групи з розробки і внесення системних пропозицій щодо удосконалення законодавства стосовно використання мов.
Про це сказав міністр культури Леонід Новохатько.

«За робочій групі... керівництво міняється - була Богатирьова, а зараз буде Грищенко», - сказав він.

У той же час Новохатько зазначив, що це чисто технічна зміна і вона пов'язана з призначенням Грищенка віце-прем'єром з гуманітарних питань, передає «Українські новини».
Як раніше повідомляв ForUm, Верховна Рада України 3 липня прийняла ініційований Партією регіонів закон «Про засади державної мовної політики», яким зміцнюються позиції російської та мов інших національних меншин у регіонах, де їх чисельність 10% і вище.

Президент України Віктор Янукович підписав Закон №5029-VI «Про засади державної мовної політики» і доручив Кабінету Міністрів створити робочу групу з мовних питань для розробки і внесення системних пропозицій щодо вдосконалення законодавства про порядок використання мов в Україні.

Робоча група з удосконалення мовного законодавства ініціює підвищення мінімуму носіїв регіональної мови, необхідного для надання йому такого статусу, з 10 до 30%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

314