Інформація про отримання хабара заступником міністра аграрної політики та продовольства не відповідає дійсності. Про це йдеться в заяві відомства.
«Факти і оцінки, викладені в статті Володимира Чопенка «Міністерство аграрного хабарництва», розміщеної в газеті «Дзеркало тижня» №8 від 1 березня 2012 року не відповідають дійсності, носять упереджений характер і цілеспрямовано дискредитують діяльність Мінагрополітики», - заявляє прес-служба.

При підготовці опублікованого матеріалу ні автор статті, ні редакція газети не зверталися до Мінагрополітики для отримання компетентних коментарів і офіційної позиції відомства щодо порушеної в статті теми.

«Зате інформація автором подається упереджено і тенденційно, без відповідного підтвердження компетентними органами, в тому числі правоохоронними, і без освітлення думки і оцінки аграрних експертів і авторитетних фахівців галузі», - йдеться в заяві.

Подібні публікації суперечать Кодексу журналістської етики і європейським нормам професійної журналістики. Розміщення такої неправдивої інформації відверто компрометуючого характеру, яка не має документального підтвердження, базується виключно на чутках та особистих припущеннях автора і його джерел, підриває авторитет впливового видання

У Мінагрополітики запевнили, що цій інформації буде дана належна юридична оцінка із залученням компетентних органів.

Крім того, в прес-службі заявили, що готові до відкритого спілкування з редакцією газети «Дзеркало тижня» і пропонують відкритий професійний діалог між журналістами видання і фахівцями Мінагрополітики.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

219