Колегія Міністерства оборони України узгодила проект Державної комплексної програми реформування і розвитку Збройних Сил України на період до 2017 року. Про це повідомляє прес-служба Міноборони з посиланням на главу відомства Павла Лебедєва.

«У квітні проект держпрограми буде передано на розгляд і затвердження до Кабінету Міністрів України», - сказав він.

Міністр підкреслив, що під час заходів реформування Збройних Сил будуть приведені у відповідність кількість частин, які займаються бойовою підготовкою, і частин забезпечення.

«Сьогодні зі 182 тисяч загальної чисельності Збройних Сил тільки 70 тисяч - бойові підрозділи, решта - підрозділи забезпечення. Це установи військової освіти чисельністю 25 тисяч чоловік, із яких тільки 5 тисяч - курсанти. 8 тисяч чоловік у військових комісаріатах, необхідність у яких при переході на контрактний спосіб комплектування зменшиться. Охорона баз, складів і арсеналів, де знаходяться боєприпаси, що підлягають утилізації та знищенню», - зазначив Лебедєв.

Таким чином, за словами міністра, заходи реформування спрямовані на те, щоб звільнити Збройні Сили від другорядних завдань і сконцентрувати на бойовій підготовці, створенні боєздатної армії.

Програма реформування української армії, розроблена Міноборони, передбачає у 2017 році вийти на чисельність ЗС у 110 тис. чоловік.

Наприкінці 2012 року чисельність ЗСУ склала більше 180 тис. чоловік.

Як раніше повідомляв ForUm, міністр оборони України Павло Лебедєв заявив про те, що у 2013 році буде припинений призов на строкову військову службу з одночасним переходом на комплектування армії виключно за контрактом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

363